El Consell Insular de Formentera acollirà dijous una jornada per a la gestió sostenible de l’aigua les zones turístiques

El Consell Insular de Formentera acollirà dijous que ve, 15 de febrer, la jornada ‘Gestió sostenible de l’aigua a zones turístiques de l’illa de Formentera’, emmarcada dins del projecte europeu LIFE WAT’SAVEREUSE, que té com a objectiu sensibilitzar el sector turístic i promoure bones pràctiques d’estalvi i reutilització de l’aigua.

Durant la jornada, organitzada per l’Aliança per l’Aigua, es presentaran i compartiran amb el sector turístic de Formentera bones pràctiques de gestió de l’aigua al sector turístic de Formentera, a més d’explicar-li el marc actual de les polítiques de l’aigua i la normativa amb incidència a l’illa i en el sector turístic.

La jornada donarà inici a les 11.45 hores amb la benvinguda i presentació a càrrec de la vicepresidenta primera i consellera de Mobilitat i Gestió Ambiental del Consell Insular de Formentera, Verónica Castelló, el director general de Recursos Hídrics del Govern de les illes Balears, Joan Calafat, i la project mànager del Clúster de la indústria química de les illes Balears (CliqlIB), Kristin Baumann.

De 12.30 a 14 hores hi haurà una sèrie de ponències relacionades amb les polítiques, normativa i bones pràctiques de l’aigua en zones turístiques. En primer lloc, Emeterio Moles, gerent de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental, parlarà sobre les Infraestructures Hídriques a Formentera. Seguidament, el responsable de clients de la delegació d’Aqualia a les Illes Balears, Ignacio Pastor, i la cap de servei d’Aqualia a Formentera, María de la Mar Yern, parlaran sobre la Digitalització i sostenibilitat per a la gestió eficient de l’aigua en el municipi de Formentera. Marina Moheno, coordinadora de l’Aliança per l’Aigua, centrarà la seva intervenció en les Directrius i marc normatiu de l’ús de l’aigua en el sector turístic. Finalment, Jorge Martín, cap de Qualitat, Medi Ambient, Innovació i RSC de l’Autoritat Portuària de Balears parlarà sobre l’Estratègia per a un ús responsable de l’aigua en els ports.

En aquesta jornada el projecte europeu convidat serà LIFE AdaptCala Millor, que s’encarregaran d’explicar de 14 a 14.30 hores Miguel Díaz Diego, tècnic de la Direcció General d’Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic; Inés Batle Eriksson, presidenta de l’Associació Hotelera de Cala Millor i Aida Pericas Palou, investigadora predoctoral del SOCIB.

Compartir