Alts càrrecs de la Guàrdia Civil realitzen una visita protocol·lària al Consell Insular de Formentera

El president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, i el conseller de Seguretat Ciutadana, Óscar Portas, han rebut aquest matí la visita protocol·lària de Juan Manuel Llenderrozas Valladolid, General de Brigada de la Prefectura de Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil i del Coronel Cap de la Guàrdia Civil a Illes Balears, Alejandro Hernández Mosquera, a més de la nova directora insular de l’Administració de l’Estat a les Pitiüses, Raquel Guasch.

Entre altres assumptes, s’ha traslladat als representants de la Guàrdia Civil la preocupació sobre l’increment de pasteres que, any rere any, està rebent Formentera, que s’ha consolidat ja com una ruta d’entrada de la immigració il·legal a través d’Algèria. En aquest sentit, Córdoba ha recordat la petició que, en més d’una ocasió, ha realitzat el Consell Insular de Formentera de poder comptar amb un radar del Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) ja que l’illa requereix de la disposició de mitjans que permetin la localització dels immigrants irregulars amb temps suficient per a preparar el dispositiu i activar el protocol i, si és el cas, als serveis d’emergència quan les seves vides estiguin en risc.

Un altre dels punts que s’han tractat és la necessitat de dotar a Formentera amb una embarcació fixa de la Guàrdia Civil de la Mar i amb una dotació de la Guàrdia Civil de Trànsit, per al que s’ha posat sobre la taula la importància d’aconseguir allotjament per a aquests treballadors.

Compartir