El Consell d’Entitats aprova reduir el sostre de vehicles del Formentera.eco i augmentar la taxa

El Consell d’Entitats ha aprovat aquesta tarda reduir el nombre de vehicles que poden accedir a l’illa durant els mesos en què està actiu Formentera.eco. Concretament, es reduirà un 4% de la quota de vehicles visitants que entrin a l’illa respecte a 2023. Quant a turismes de visitants, la quota de l’any passat era de 1.880 i la proposta aprovada per a 2024 és de 1.805. Quant a motos, de 190 es passarà a 182.

Quant a vehicles de residents a Eivissa, no es variarà respecte a aquest estiu: 220 turismes i 20 motos. El mateix succeirà amb els vehicles de lloguer, es mantindran en 2.268 turismes i 5.880 motos. La suma total ascendirà a 10.375.

El Consell d’Entitats també ha aprovat augmentar les taxes en el període de temporada alta: els turismes abonaran al juny i setembre 6 euros al dia (mínim 5 dies, 30 euros), i al juliol i agost 9 euros al dia (mínim 5 dies, 45 euros).

Les motos abonaran al juny i setembre 3 euros al dia i al juliol i agost 4,5 euros al dia. El ple del Consell Insular de Formentera per aprovar la proposta d’acord quant a regulació i entrada de vehicles a Formentera per al 2024 i la taxa a cobrar serà el divendres 23 de febrer. Posteriorment es publicarà en el BOIB i, a partir del 29 de febrer, ja es podran fer peticions d’autorització.

Una altra qüestió que ha tractat el Consell d’Entitats és què fer a les Escoles Velles de Sant Ferran. En aquest sentit el conseller de Cultura, Óscar Portas, ha explicat les propostes que li varen posar sobre la taula els vesins de la localitat, que hauran d’estudiar els membres del Consell d’Entitats per posteriorment optar per una d’elles.

Compartir