El Consell Insular de Formentera acull una jornada “molt productiva” per sensibilitzar el sector turístic de l’estalvi i la reutilització de l’aigua

El Consell Insular de Formentera ha acollit aquest migdia la jornada ‘Gestió sostenible de l’aigua a zones turístiques de l’illa de Formentera’, emmarcada dins del projecte europeu finançat pel programa LIFE WAT’SAVEREUSE, en el qual participen l’Agència Balear de l’Aigua, l’Agència d’Estratègia Turística de les illes Balears (AETIB) i el Clúster Químic de les illes Balears(CliqIB), i que el seu principal objectiu és sensibilitzar al sector turístic i promoure bones pràctiques d’estalvi i reutilització de l’aigua.

La consellera insular de Gestió Ambiental, Verónica Castelló, s’ha manifestat “contenta i agraïda” i que “s’hagi comptat amb Formentera i el Consell per realitzar aquesta jornada a la nostra illa. Una jornada que ha estat molt productiva i en la qual s’han compartit moltes pràctiques i estratègies a prendre com a exemple per als assistents i aplicar en el sector turístic, a més de ser també interessants perquè la mateixa administració les apliqui com a exemple per a una millor gestió i estalvi de l’aigua”. “Tant el sector turístic com tota la població ha d’adonar-se de la importància d’estalviar i reusar un bé tan valuós com l’aigua”, ha indicat Castelló.

Durant la jornada, organitzada per l’Aliança per l’Aigua, s’han presentat i compartit amb el sector turístic de Formentera bones pràctiques de gestió de l’aigua, a més d’explicar-li el marc actual de les polítiques de l’aigua i la normativa amb incidència a l’illa i en el sector turístic.

Marina Moheno, coordinadora de l’Aliança per l’Aigua, ha destacat com a conclusió de la jornada que els establiments turístics “han de realitzar un control de l’aigua que utilitzen de la xarxa”, a més de “reutilitzar les aigües grises per a tenir una certa autonomia en el proveïment”, a més de captar aigües pluvials.

Així mateix, Moheno ha subratllat que l’objectiu ha implementar enguany “és implementar sistemes d’estalvi d’aigua en dutxes, banys i lavabos”. “Entre tots podem lluitar, cadascun des de la nostra trinxera, per fer de Formentera un lloc cada vegada més circular i sostenible, i aquest tipus de jornades és l’altaveu per a incentivar a tots els sectors econòmics de l’illa perquè implementin les mesures necessàries”, ha conclòs la coordinadora de de l’Aliança per l’Aigua.

Emeterio Moles, gerent de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental, ha parlat sobre les Infraestructures Hídriques a Formentera. Seguidament, el responsable de clients de la delegació de Aqualia a les illes Balears, Ignacio Pastor, i la cap de servei de Aqualia a Formentera, María de la Mar Yern, han centrat la seva intervenció en la Digitalització i sostenibilitat per a la gestió eficient de l’aigua en el municipi de Formentera. Finalment, Jorge Martín, cap de Qualitat, Medi Ambient, Innovació i RSC de l’Autoritat Portuària de Balears ha parlat sobre l’Estratègia per a un ús responsable de l’aigua en els ports.

Compartir