El Ple del Consell aprova el sostre de vehicles i la modificació de les taxes del Formentera.eco per a l’any 2024

El Ple del Consell Insular de Formentera, en sessió plenaria extraordinaria, ha donat llum verda al sostre de vehicles i al període d’aplicació de la limitació de l’entrada, la circulació i l’estacionament en les vies públiques de l’illa de Formentera per a l’any 2024, amb l’abstenció dels dos grups de l’oposició: el grup Socialista i Gent per Formentera.

Amb aquesta aprovació, des de l’1 de juny al 30 de setembre de l’any 2024 es reduirà en un 4% el nombre de vehicles visitants en circulació a l’illa de Formentera respecte al sostre establert per a l’any 2023. D’aquesta manera, quant a vehicles de lloguer el sostre es queda en 2.268 turismes i 5.880 motos.

En relació a vehicles de visitants residents a Eivissa, el sostre es posa en 220 turismes i 20 motos, mentre que el nombre de vehicles visitants d’ús particular s’estableix en 1.805 vehicles i 182 motos.

Per garantir la mobilitat dels visitants que no puguin disposar d’un vehicle, el Consell Insular de Formentera destinarà 400.000 euros a millorar el servei de transport públic, mantenint l’increment mínim del 10% efectuat l’any passat i millorant el servei, sobretot en els mesos d’hivern. Paral·lelament, i d’acord amb les necessitats previstes per a la temporada alta, el Consell, juntament amb les associacions de taxi, ha establert un total de 24 llicències estacionals, de les quals dues seran eurotaxi o PMR, donant així compliment al Pla de mobilitat urbana sostenible. Aquestes llicències se sumaran a les 25 llicències ordinàries per cobrir la forta demanda que es produeix en temporada alta.

El Ple ha aprovat així mateix inicialment, amb l’abstenció dels dos grups de l’oposició, la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per a l’obtenció de l’autorització d’entrada a l’illa amb vehicle. D’aquesta manera, la tarifa per turisme per als mesos de juny i setembre seran de 6 euros per dia, amb un import mínim de 30 euros, mentre que la tarifa per a les motos serà de 3 euros per dia, amb un import mínim de 15 euros.

Quant als mesos de juliol i agost, l’import per turisme serà de 9 euros al dia, amb un import mínim de 45 euros, mentre que per a les motos el preu serà de 4,5 euros al dia amb un import mínim de 22,50 euros.

Durant el ple també ha pres possessió el conseller del grup Socialista, Esteve Portas Mayans, en substitució de Raquel Guasch.

Compartir