Formentera es presenta a la ITB de Berlín per recordar als turistes alemanys que la Formentera que varen conèixer “encara existeix”

“Venim a la ITB de Berlín a recordar als alemanys que la Formentera que varen conèixer encara existeix i que els preus, encara que han canviat al llarg dels anys, continuen sent competitius”. Així ha assegurat aquest matí el conseller de Turisme de Formentera, Artal Mayans, durant la presentació de la promoció turística de Formentera en la fira ITB de Berlín.

Una fira que ha qualificat de “molt important per a Formentera” ja que, a més de ser de les més grans del món, és la fira referent per a “un turista que representa el tercer mercat en importància per a l’illa després de l’espanyol i l’italià”. Un turista al qual li agrada viatjar a Formentera “amb una estada mitjana més llarga que la resta de mercats i en els mesos de temporada més baixa” ja que “no són tan sensibles al mal temps com la resta de mercats i els agrada molt gaudir de la Formentera més natural i rural”.

Mayans ha insistit durant la seua intervenció que “Formentera és un paradís que no sols ofereix sol i platges cristal·lines”, perquè l’illa és “una mescla de sabors, experiències a l’aire lliure, impressionants paisatges naturals i un ventall de possibilitats per a tots els gustos i per a totes les edats”.

El conseller de Turisme ha destacat així mateix l’“exquisida gastronomia” amb la qual compta Formentera, basada bàsicament en producte local de quilòmetre zero, i que es complementa amb una infinitat d’activitats a l’aire lliure: “senderisme pels penya-segats de la Mola, rutes amb bicicleta pels senders cicloturistes o la possibilitat de gaudir d’una gran varietat d’esports aquàtics en aigües cristal·lines”.

Quant als paisatges que ofereix l’illa, Artal Mayans ha detallat davant el públic alemany les “platges de somni com ses Illetes o es Caló”, i les reserves naturals “com el Parc Natural de ses Salines, on es poden apreciar paisatges únics i una flora i fauna sorprenents”.

Així mateix, ha recordat que Formentera ofereix “oci i entreteniment per a totes les edats: des d’activitats familiars com a passejos amb vaixell o visites a mercats artesanals fins a la vibrant vida nocturna en locals i bars per a tots els gustos, mantenint sempre l’esperit relaxat que ofereix l’illa”.

A més dels “idíl·lics paisatges”, Formentera també encanta pels esdeveniments que marquen el calendari estival. “Un dels més icònics és el retorn de la mítica Sa Flower Formentera, un festival que transporta els visitants a l’època dels anys 60 i 70, inundant carrers i platges de música, colors, i l’essència hippie que va caracteritzar el boom turístic de l’illa en els anys 80”, ha explicat el conseller.

Un altre aspecte que ha destacat durant la seva presentació és el patrimoni de l’illa, on els fars i els molins de vent “narren la rica història de l’illa i ofereixen unes vistes panoràmiques inigualables on els penya-segats es fonen amb el blau de la mar”.

Finalment, Mayans ha fet referència al reconeixement de Formentera com a destí starlight, “que no sols confirma la claredat i puresa del cel nocturn de l’illa, sinó que també obre les portes a un ventall d’experiències úniques”, ha conclòs.

Compartir