Formentera aporta la seua experiència en la regulació d’entrada de vehicles durant la Conferència de Presidents celebrada a Mallorca

El president del Consell Insular de Formentera, Llorenç Córdoba, ha aportat en la Conferència de Presidents celebrada aquest matí a Mallorca l’experiència de la menor de les Pitiüses en la regulació d’entrada de vehicles en el territori insular, en tractar-se d’una problemàtica que ja estan començant a sofrir en altres illes i sobre la qual Formentera porta ja anys actuant.

Córdoba ha reconegut que aquesta regulació en l’entrada de vehicles ha d’anar acompanyada d’un bon transport públic, una cosa amb la qual no comptava l’illa de Formentera. “Ens trobam que no hi havia un contracte en vigor, que estava caducat. Estam treballant a realitzar aquesta nova licitació i el que hem fet, mentrestant, és augmentar les freqüències a l’hivern, cosa que ens han agraït els residents”, ha indicat el president del Consell Insular de Formentera.

Quant a la problemàtica de la sequera, més severa a Formentera que a la resta de les illes, Llorenç Córdoba ha reconegut que no hi haurà problemes de proveïment a la població gràcies a la dessaladora, encara que “a l’hora de regar, del sector primari, sí que tenim un problema molt greu” perquè malgrat haver-hi una bassa de reg que va costar molts diners i que porta molts anys construïda “no és fins ara, gràcies a la col·laboració del Govern balear, quan la podrem obrir i podrem usar aquesta aigua depurada en el camp de Formentera, la qual cosa serà un avanç molt important”.

Una altra manca que ha destacat el president formenterer en l’absència “pràcticament total” dels serveis de l’Estat a l’illa. Quant a les forces de seguretat, ha reconegut que el principal hàndicap és aconseguir allotjament per als guàrdies civils tant en els mesos d’hivern com en els d’estiu.

Compartir