El Formentera Jazz Festival torna amb una programació diversa i sorpreses que enriquiran l’experiència cultural de l’illa del 6 al 9 de juny

Des de la seva fundació en 2015 amb el suport del Consell Insular de Formentera, el Formentera Jazz Festival (FJF) s’ha establert com un esdeveniment essencial per als entusiastes del jazz i la música en la seva més àmplia expressió. Celebrant la seva desena edició del 6 al 9 de juny de 2024, el festival reafirma el seu compromís de servir com a nexe entre el públic i l’excepcional bellesa natural i cultural de Formentera, proporcionant un espai ple de vida per a l’expressió musical.

Aquest esdeveniment ha estat, des dels seus inicis, un punt de trobada per a la diversitat musical, acollint tant les tradicions clàssiques del jazz com les seves més audaces fusions contemporànies i experimentals. En commemorar el seu desè aniversari, el FJF s’enorgulleix de ser el llaç que connecta els visitants amb el que fa a Formentera tan especial: el seu entorn natural, la seva comunitat vibrant i la seva inesgotable font d’inspiració artística.

Al llarg d’una dècada, el Formentera Jazz Festival s’ha consolidat com una trobada ineludible per a aficionats i professionals del jazz de tot el món. Aquest festival ha estat escenari d’actuacions memorables de figures emblemàtiques i talents emergents, des de Jorge Pardo fins a Antonio Lizana, passant per Marco Mezquida, Duquende, Tonina, Carlos Sarduy i Alexander Delange, entre altres. Aquests artistes han contribuït al fet que cada edició sigui una experiència inoblidable, deixant una petjada inesborrable en el cor de Formentera i els seus visitants.

Més enllà de la música, el FJF ha jugat un paper crucial en el teixit social i cultural de l’illa, servint com un espai de trobada i celebració per a la comunitat local i internacional. La màgia del festival resideix en la seva capacitat per a generar emocions i connectar ànimes a través del llenguatge universal de la música.

L’Ocell Puput: Emblema de Llibertat i Alegria
L’emblemàtic disseny del cartell d’enguany, obra de Piter Castillo, presenta a l’ocell localment conegut com puput, símbol de la llibertat i l’alegria, que encarna a la perfecció l’esperit del festival. Aquest ocell, autòcton de les Balears, no sols representa la identitat regional i la connexió amb la naturalesa local, sinó que també convida als assistents a volar alt en l’experiència musical que proposa el FJF.

Un mosaic musical en la seva desena edició
En el seu afany per continuar explorant la intersecció del jazz amb altres gèneres musicals, el FJF d’enguany promet ser una celebració de la diversitat i la innovació. Amb un programa que inclou tant talents internacionals com a destacats exponents nacionals i locals, el festival es perfila com un punt de trobada per a l’expressió artística i la sostenibilitat cultural.

Des de la fusió de ritmes d’Andrés Coll & The Groove Machine, passant pel swing clàssic de l’Eivissa Cool Jazz Orchestra, fins a les composicions avantguardistes de Magdalini i la calor tropical de Golf de Guinea & Lady Avocado, el FJF ofereix un ventall d’experiències sonores. La presència de l’Alfredo Rodríguez Trío, el World Groove Collective i Nacho Marco assegura una exploració profunda dels diversos paisatges del jazz, culminant amb una jam session que promet ser el fermall d’or d’aquesta edició.

Dijous 6 de juny a Ses Roques:

Andrés Coll & The Groove Machine: Andrés Coll destaca per la seva habilitat per a fusionar la música folklòrica d’Eivissa amb el jazz, la música clàssica i la moderna. A través del seu projecte Eivissa Sun Band, cerca mostrar la música moderna d’Eivissa, el Senegal, Cuba i altres cultures,celebrant les similituds entre les tradicions humanes amb un enfocament que abasta des de ritmes moderns fins al blues psicodèlic. El seu ús d’instruments com la marimba elèctrica i les castanyoles més grans del món demostra el seu lema que tots compartim la mateixa vida i ritmes.

Divendres 7 de juny a la plaça de la Constitució de Sant Francesc:

Eivissa Cool Jazz Orchestra: Aquesta banda d’onze músics residents a Eivissa i Formentera s’especialitza en jazz clàssic i swing. Sorgida de l’Eivissa Swing Surf de vela ràpid Fest de 2022, ja està finalitzant el seu primer disc i rebent ofertes per a actuar en festivals de jazz i swing a nivell nacional. El seu repertori inclou clàssics del jazz i el swing, així com composicions pròpies, liderats per Víctor Ávila.

Magdalini: Magdalini Giannikou, reconeguda líder de “Banda Magda”, és coneguda pel seu treball com a compositora, arranjadora, productora i vocalista. Ha col·laborat amb grans formacions com Snarky Puppy i s’enfoca en la producció musical i l’educació musical, treballant en el seu quart àlbum dedicat a la preservació de la naturalesa. Golf de Guinea & Lady Avocado: Aquest duo ofereix una mescla intensa de sabors tropicals basada en la seva passió per descobrir joies sonores ancorades en el temps. La seva música trasllada l’essència dels ‘picós’ colombians a Formentera, oferint una experiència musical única amb vinils.

Dissabte 8 de juny en Plaça Sant Francesc:


Alfredo Rodríguez Trío: Alfredo Rodríguez reflecteix la seva nova vida a Miami a través de la seva música, fusionant jazz, timba, salsa i més. Mentorat i editat per ni més ni menys que la llegenda de la música, Quincy Jones, Rodríguez ha aconseguit una carrera internacional reeixida, presentant una fusió musical que celebra la diversitat cultural. World Groove Collective: Format pel bateria cubà Jay Calo i el baixista argentí Tito Bonacera, i amb la invitació estel·lar de Lessus i Tonia Richii, aquest projecte barreja música electrònica i acústica, explorant una àmplia gamma de gèneres musicals des del funk, el pop, i més estils en una fusió altament ballable i innovadora.

Nacho Marco: Reconegut DJ i productor de l’escena electrònica espanyola, Nacho Marco ha explorat diversos gèneres des de la seva infància. Fundador del segell LOUDEAST RÈCORDS, ha participat en festivals de prestigi mundial i col·laborat amb artistes canviats de nom, mostrant la seva habilitat per a cobrir estils des del nu disc fins al tech house. En aquesta edició recorrerà el seu amor per clàssics del funk en format vinil per al delit dels que venen amb ganes de ballar.

Diumenge 9 de juny en Chezz Gerdi:

Jam Session: Aquest esdeveniment de clausura convida a músics de diversos gèneres i orígens a participar en una improvisació lliure, celebrant l’esperit col·laboratiu del jazz, el soul, el funk, el hip hop i altres creativitats musicals. La Jam comptarà amb la invitació de grans professionals i llegendaris amics del festival.

El Formentera Jazz Festival, sempre gratuït i obert a tots, se celebrarà en els emblemàtics espais de Ses Roques, la plaça de Sant Francesc i Chezz Gerdi. Amb un compromís ferm amb l’accessibilitat cultural, convidant a tots a gaudir de la música i l’atmosfera única de Formentera. A més de la programació musical, el festival té preparades més sorpreses que seran anunciades pròximament, prometent ampliar l’experiència festiva per a tots els assistents.

En celebrar una dècada d’existència, el Formentera Jazz Festival convida a tots a sumar-se aquesta festa de sons, colors i emocions. Que aquesta desena edició sigui un testimoniatge de l’impacte positiu que el festival ha tingut a Formentera i un auguri de moltes més edicions per venir. Brindem pel passat, el present i el futur de la música en aquesta illa encantadora.

Per a més informació sobre el festival i detalls sobre el programa complet, visitin la nostra pàgina
web: https://www.formenterajazzfestival.info/.

Compartir