Formentera Intercultural omple d’activitats el mes de març

Aquesta setmana s’ha donat el tret de sortida a la Formentera Intercultural 2024.

La programació de la Formentera Intercultural 2024 pretén oferir un espai de reflexió per a la societat de Formentera entorn al fet migratori, a les desigualtats, a la integració, i la convivència. Maria Cristina Costa Juan, consellera de Benestar Social del Consell Insular de Formentera, ha destacat que “reconèixer el pluralisme i la diversitat cultural com una realitat social, promoure la seva necessària presència i cultiu a la nostra societat, així com enfortir valors com el respecte, la igualtat, la tolerància o el pluralisme ha de ser un compromís ferm i real de la nostra societat i de les polítiques que s’executin”. Per altra banda, comenta també que “s’ha apostat per un programa d’activitats divers, que arribi a tothom, i que inclogui accions adreçades als diferents sectors de població de l’illa de Formentera”.

La participació i corresponsabilitat han estat un dels eixos sobre els quals descansa el programa. “Les polítiques d’integració i atenció a la diversitat, s’han d’abordar des d’una perspectiva integral”. “La integració real i efectiva és cosa de tots, i ha de comptar sempre amb la col·laboració de la societat” apunta la consellera. Agents com Fons Pitiús de Cooperació, Centro Islámico de Formentera o l’Associació de la Festa Intercultural són alguns dels ens que han participat de les activitats programades.

Des dels Servei d’Immigració, de l’àrea de Benestar Social del Consell Insular de Formentera, s’ha treballat durant mesos en la programació que inclou activitats de caire cultural, lúdiques i educatives. Les accions es portaran a terme del 12 al 30 de març.

Programació

Cuines del Món. Del 12 al 15 de març: Aprèn a elaborar diferents plats de la cuina d’arreu del món. IES Marc Ferrer.

Contacontes “El Llarg viatge”, amb na Rosa Rodamon. Dimarts 12 de març a les 17.00h. Punt de lectura de Sant Ferran.

Exposició “Antirumors”. Del 13 al 30 de març. Amb fotografies, dades i fets que contraresten els falsos i perjudicials rumors sobre les persones migrants. Casa del Poble.

Ramadà, el mes del dejuni. Dijous, 14 de març. Xerrada a Ràdio Illa al programa “De far a far”.

Exposició “Giramón”. Del 18 al 22 de març. Sala d’exposicions Ajuntament Vell.

Exposició “Alex vs las fuerzas del odio”. Del 18 al 27 de març. IES Marc Ferrer.

Xerrada informativa “Ramadà, el mes del dejuni. Dimarts, 19 de març a les 18.00h. Sala de Plens.

Projecció del documental “Mothers”. Divendres, 22 de març a les 19.00h. Casa del Poble.

La Petita Intercultural. Dissabte 23 de març de 16.30h a 20.30h. Jardí de ses Eres. Tallers i activitats per a joves i infants.

Exposició “Unes altres infàncies”. Del 25 al 30 de març. Sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell.

Projecció de la pel·lícula “Rise (2022”). Dimecres 27 de març a les 18.30h. Casal de Joves.

Formentera balla, balla, balla. Dissabte 30 de març. Envelat de sa Senieta. Nit de concerts i ball.
Amb les actuacions de Formentera baila, Antena libre , Eribertho Cruz band i PD Padjesa.

Compartir