El Consell Insular de Formentera i Aqualia celebraran el Dia Mundial de l’Aigua amb visites als centres educatius i una jornada de portes obertes de la dessaladora

El Consell Insular de Formentera i Aqualia han organitzat una sèrie d’activitats per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua, divendres que ve 22 de març, que enguany portarà com a lema mundial ‘Aigua per a la pau’.

Entre altres coses, personal de la companyia Aqualia i del Consell Insular visitaran els centres educatius de l’illa per explicar als més petits quin és el cicle de l’aigua a Formentera i les infraestructures amb les quals compta l’illa per a dur a terme aquest cicle. Des de l’evaporació de l’aigua de la mar, la formació de núvols i la seva tornada a la terra a través de la pluja, els alumnes dels diferents centres educatius formenterers coneixeran com es capta aquesta aigua, el tractament que se li fa perquè sigui apta per al consum, el seu emmagatzematge, la seva distribució i la seva recollida i depuració després de la seva utilització per al seu retorn al medi natural en bones condicions per a ser reutilitzada.

Així mateix, se’ls facilitarà una sèrie de consells per a estalviar aigua en el dia a dia. Una altra de les activitats previstes és el concurs de dibuix digital ‘missió sostenible: acció salvar el planeta’, les bases del qual es poden trobar a la pàgina web https://www.aqualiayods6.com/. La celebració del Dia Mundial de l’Aigua a Formentera inclou una jornada de portes obertes de la dessaladora insular, on els interessats podran conèixer in situ tot el procés de recollida i dessalació de l’aigua marina. Per poder realitzar aquesta visita cal reservar plaça en el número de telèfon 971 321 210 o en l’adreça de correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat.

Cal recordar que la companyia Aqualia disposa d’una sèrie de portals d’internet per a informar els ciutadans de Formentera sobretot el relatiu a l’aigua a l’illa (https://www.aqualia.com/informacion- al-ciudadano/formentera), a més de comptar amb una altra web dirigida als més joves per a conèixer el cicle de l’aigua i conscienciar-los sobre el seu ús responsable.

Compartir