Formentera reedita el conveni amb UNICEF que la reconeix com a Ciutat Amiga de la Infància

El president del Consell Insular de Formentera, Llorenç Córdoba, ha signat un conveni amb UNICEF per renovar el reconeixement de l’illa de Formentera com a Ciutat Amiga de la Infància per al període 2024-2027.

Gràcies a aquest acord, el Consell es compromet a col·laborar en les campanyes de sensibilització i amb les trucades de suport a les situacions d’emergència que faci el Comitè Espanyol d’UNICEF. També es compromet a dur a terme accions encaminades a informar i sensibilitzar a la ciutadania, especialment a la infància, sobre la Convenció sobre els Drets de la Infància. Per a això elaborarà accions divulgatives i formatives i incentivarà la celebració del Dia Universal de la Infància, que se celebra el 20 de novembre, i donarà visibilitat a aquesta data en la seva agenda local.

Així mateix, el Consell Insular de Formentera promourà en els centres educatius el programa d’educació en drets i ciutadania global d’UNICEF, promourà una participació infantil activa en la qual nens i adolescents, de manera directa, comptin amb espais propis per a la generació de propostes sobre els temes que els afecten i que aquestes siguin tingudes en compte per part dels responsables de la institució, entre altres coses.

El Comitè Espanyol d’UNICEF es compromet, per part seva, a fer difusió en els seus canals del reconeixement atorgat, a més de lliurar al Consell el material que permeti que doni a conèixer a la ciutadania la seva condició de Ciutat Amiga de la Infància. També continuarà brindant accés a l’eina digital de gestió d’informació de la iniciativa per a la rendició de comptes sobre el Pla d’Infància i Adolescència, així com per als informes periòdics que siguin preceptius.

Compartir