El Consell de Formentera impulsarà la redacció d’un Pla de Seguretat per a l’illa, així com un Pla Pilot de Videovigilància

La Junta de Seguretat de Formentera impulsarà un Pla de Seguretat Local, alguna cosa que està contemplat en el reglament de la Junta de Seguretat Local “però que, des de la seva creació l’any 2001, mai s’havia decidit impulsar”, ha assenyalat el conseller insular de Seguretat Ciutadana, Óscar Portas.

Durant la Junta s’ha acordat la creació d’una comissió tècnica que serà l’encarregada de valorar tots els riscos que existeixen a l’illa i com afrontar-los. “És un pas molt important per a Formentera”, ha insistit el conseller, que ha explicat que “Formentera és un destí segur, però cal continuar treballant perquè es poden millorar moltes coses”.

Un altre assumpte que s’ha tractat durant la Junta de Seguretat i que “ha tingut un excel·lent acolliment”, segons paraules del president del Consell, Llorenç Córdoba, és el Pla Pilot de Videovigilància a Formentera. Es tracta d’un projecte en el qual està treballant el Consell des de fa mesos i que, si bé encara està en fase molt embrionària, “pot ajudar molt a causa de la falta de mitjans personals”. En aquest sentit el conseller de Seguretat Ciutadana ha manifestat que “estam a l’espera d’informes per poder-lo portar endavant el més ràpid possible”.

Quant a la planificació de la temporada 2024, Córdoba ha destacat l’interès de la Guàrdia Civil per reforçar el personal de la Guàrdia Civil de la Mar, “una cosa que és benvinguda”, un reforç que podria venir acompanyat amb la presència d’una embarcació, “que és una cosa que portam anys demanant tant quan estàvem en l’oposició com ara des de l’equip de Govern”.

L’Institut Armat també s’ha compromès a reforçar els seus efectius a Formentera a través de la Unitat de Seguretat Ciutadana, així com a aportar reforços de la DGT, que estaran en coordinació amb la Policia Local. El Consell, per part seva, ha manifestat la seva intenció d’ajudar els efectius que es traslladin a l’illa amb la problemàtica de l’habitatge.

Una altra qüestió que s’ha valorat a la Junta de Seguretat és la possibilitat que Formentera compti amb una base de Creu Roja per poder afrontar la problemàtica, cada dia més creixent, de l’arribada d’embarcacions. “Creu Roja té un conveni amb l’Estat, per la qual cosa és l’Estat el que s’ha d’implicar i aconseguir desplaçar aquesta ONG a l’illa”, ha recordat el conseller Óscar Portas. Quant a la retirada de les embarcacions utilitzades per al tràfic il·legal de persones, el president del Consell ha insistit que es tracta d’una competència de la Delegació del Govern “qui ha manifestat la seva voluntat d’assumir la seva responsabilitat en aquest assumpte”.

A la reunió de la Junta de Seguretat de Formentera han assistit el president del Consell Insular de Formentera, Llorenç Córdoba, el conseller de Seguretat Ciutadana, Óscar Portas, la consellera de Benestar Social, Cristina Costa, el Delegat del Govern a Balears, Alfonso Rodríguez Badal, la directora insular de l’Administració General de l’Estat, Raquel Guasch, el Comandant en Cap de la Guàrdia Civil d’Eivissa i Formentera, Juan Carlos González, així com representants de l’oposició del Consell, de la Policia Local i de l’Hospital de Formentera, entre altres assistents.

Compartir