Formentera celebra la tercera edició de la Fira d’Ocupació i Emprenedoria el pròxim 10 d’abril

El Consell de Formentera, a través de Formentera Impulsa de l’Àrea de Desenvolupament Local i Emprenedoria, celebrarà el pròxim 10 d’abril la tercera edició de la Fira d’Ocupació i Emprenedoria de Formentera 2024 que estarà ubicada al jardí de ses Eres i al centre Antoni Tur ‘Gabrielet’.

Des de Formentera Impulsa de l’Àrea de Desenvolupament Local del Consell Insular de Formentera, som conscients de les necessitats tant de les empreses per trobar treballadors com dels treballadors per buscar llocs de treball adequats a les seves capacitats, o per millorar la seua formació ocupacional.

És per aquest motiu que el Consell Insular de Formentera, per mitjà de Formentera Impulsa de l’àrea de Desenvolupament Local, organitza la III Fira d’Ocupació i Emprenedoria de Formentera, amb la finalitat de posar en contacte les persones desocupades, i la població en general que visiti la fira buscant oportunitats laborals, amb les diferents empreses i entitats públiques de l’àmbit de l’ocupació i la formació que hi participen.

Les empreses disposaran d’un espai per exposar les seues ofertes, rebre els currículums dels candidats i fer-los entrevistes ràpides.

En definitiva, la Fira ofereix una plataforma tant a les empreses com a les diferents entitats participants per presentar-se i interactuar amb una audiència àmplia i diversa de persones que busquen ocupació i/o millorar la seva ocupabilitat mitjançant formació o altres opcions.

OBJECTIUS DE LA FIRA:

  • Relacionar les persones desocupades amb el teixit empresarial, amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat. A més, es donarà l’oportunitat d’inscriure’s a diverses ofertes en un mateix dia i un mateix espai.
  • Exhibir la marca i valors empresarials de les empreses participants.
  • Posar en contacte les empreses participants amb els perfils que solen contractar, amb oferta d’oportunitats d’ocupació, pràctiques, etc.
  • Informar de la realització de programes especialitzats de formació amb sortides laborals.
  • Informar i posar a disposició dels emprenedors i d’altres persones que estiguin interessades a formar-se o a buscar noves sortides professionals els diferents recursos disponibles, tant del Consell Insular com d’altres entitats públiques i privades.
  • Donar a conèixer el serveis oferts pels diversos serveis públics de l’àmbit de l’ocupació i la formació ocupacional que tenen incidència a l’illa de Formentera.

La III Fira s’organitza conjuntament amb l’IES Marc Ferrer, a través de l’Aula d’emprenedoria i de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, i el Servei d’Ocupació de Les Illes Balears (SOIB), amb la col·laboració de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), la Cambra de Comerç d’Eivissa i Formentera, la Petita i Mitjana Empresa de Formentera (PIMEF) i la participació d’empreses de l’illa i d’entitats públiques de l’àmbit de l’ocupació i la formació per a l’ocupació i formació, entre d’altres, com són el POAP, IQPIB, EOI, DOIP/FUEIB, Europa-Jove, i també la presencia dels cossos de Policia Local i els Bombers del Consell Insular de Formentera.

El president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba Marí, ha assenyalat que “després de la bona experiència d’anys anteriors – a l’anterior fira hi van participar 8 organismes de l’àmbit de l’ocupació, la formació per a l’ocupació i l’emprenedoria i 15 empreses, i es van realitzar més de 200 entrevistes de feina – volem consolidar una iniciativa que té l’objectiu de posar en contacte empreses i treballadors, a més d’apropar i impulsar la formació ocupacional tant dels joves que arriben al mercat laboral com dels demandats de feina”.

Llorenç Córdoba ha destacat la importància d’aquest tipus d’activitat, “que aglutina molts dels objectius necessaris per a la millora de l’ocupació i formació a Formentera”.

En passades edicions es van realitzar enquestes de satisfacció via telemàtica als participants, on més del 80% estava satisfet amb el resultat fira i que va mostrar l’interès a participar en pròximes edicions. De fet, la majoria dels participants repeteixen enguany. Fins el moment, la Fira compta amb quinze empreses inscrites i nou entitats de l’àmbit de l’ocupació, la formació per a l’ocupació i/o l’emprenedoria que hi participen.

Al web formenteraimpulsa.cat, a l’apartat dedicat a la III Fira d’Ocupació (https://formenteraimpulsa.cat/noticies/iii-fira-docupacio-i-emprenedoria-de-formentera- 2024) , i Emprenedoria de Formentera, s’inclou un llistat amb les empreses que participen a la III Fira amb les ofertes que presenten junt amb les ofertes d’ocupació que presenten, i també, s’ha penjat un formulari per emplenar mitjançant el qual els candidats poden enviar els seus currículums a les diferents empreses, indicant els llocs als quals opten:

Código QR

Descripción generada automáticamente

https://docs.google.com/forms/d/1gQAGoZAWNaQZoYoioK9BtyC76ZwPvRs9Sm9OcyjT4FA/edit?pli=1

Com en anteriors edicions, la Fira d’Ocupació i Emprenedoria ofereix xerrades i tallers oberts a totes les persones interessades:

Programa d’activitats:
Hora ActivitatActivitat
9.30 hInauguració i inici de la III Fira d’Ocupació i Emprenedoria de Formentera, 2024
10.00hTaller SOIB: Coneix el Soib, a càrrec de Laura Pérez Coll, tècnica d´ocupació i mercat de treball del SOIB a Formentera).
11.00hXerrada IDI: Presentació dels serveis de l’IDI i Iemprèn, a càrrec de Pere Jiménez Creis, Cap de servei de l’IDI.
11.40hPausa
12.15hTaller IES Marc Ferrer (Aula d’Emprenedoria): La intel·ligència artificial generativa en el procés de cerca d’ocupació, a càrrec de Carmen Moles, coordinadora de l’Aula d’Emprenedoria i professora d’Administració i Direcció d’Empreses.
13.15hTaller IDI: Com crear un model de negoci amb CANVAS, a càrrec de Pere Jiménez Creis, Cap de servei de l’IDI.
14.15hTaller IDI: Estratègia de l’oceà blau o com fer irrellevant a la competència, a càrrec de Pere Jiménez Creis, Cap de servei de l’IDI.

Al capdavall, aquesta tercera fira vol continuar essent una oportunitat per compartir experiències d’emprenedoria local així com consolidar un espai de referència per als professionals que cerquen o volen canviar de feina i per a les empreses que busquen candidats. 

Compartir