Els agricultors de Formentera podran sol·licitar les ajudes de la PAC fins al 30 de juny

Els interessats a tramitar les ajudes de la campanya de la Política Agrària Comuna (PAC) a Formentera tindran de termini fins el pròxim dia 30 de juny. Es tracta de la segona campanya de la PAC del nou període, 2023-2027, que reconeix les característiques especials de la producció agrària i ramadera de les illes Balears i compensa els sobrecostos de la insularitat que el sector primari suporta.

Les ajudes, que s’han de tramitar en una sol·licitud única, són: ajuda bàsica a la renda per a la sostenibilitat (conegut anteriorment com a pagament bàsic); el pagament complementari de joves; el pagament redistributiu (explotacions petites i mitjanes); les ajudes associades a determinades produccions agrícoles i ramaderes; la de fruita seca i garrofer; les ajudes a la producció de proteïnes d’origen vegetal; les ajudes de gra per a aprofitament de farratges, pluriennal i oleaginoses; a l’olivar de baix rendiment; ajudes a ecoesquemes; a les bones pràctiques ambientals voluntàries; al foment de l’agricultura ecològica; el pagament compensatori de zones de muntanya; les ajudes per al foment de la cria de races autòctones i al foment d’ús d’aigües regenerades en l’agricultura, entre altres.

Des de l’àrea de Sector Primari han recordat que els requisits per a sol·licitar les ajudes de la PAC és ser agricultor actiu, la qual cosa implica estar afiliat a la Seguretat Social agrària per compte propi o que almenys un 25% dels ingressos provinguin de l’activitat agrària, incloent en els ingressos agraris les quantitats que es reben en concepte d’ajudes.

Els agricultors que en l’anterior campanya de la PAC hagin rebut menys de 5.000 euros d’ajuda no hauran de demostrar la condició d’agricultor actiu. També han de comptar amb la condicionalitat reforçada, que són 10 bones condicions agrícoles i mediambientals i 11 requisits legals de gestió.

La tramitació de totes les ajudes de la PAC a Formentera es pot fer tots els dimecres amb cita prèvia en la seu de la Conselleria de Sector Primari, situada en el Centri Antoni Tur ‘Gabrielet’ a Sant Francesc.

Compartir