El Consell Insular de Formentera presenta demà una aplicació per informar de la troballa de restes arqueològiques subaquàtiques

El Consell Insular de Formentera presentarà demà l’aplicació SOS Patrimoni: la primera eina digital per a la protecció del patrimoni cultural marítim. Serà a les 13.00 hores, a l’Escola de Vela de Formentera (la Savina), i està organitzada per l’àrea de Patrimoni del Consell Insular de Formentera i l’Institut Balear d’Estudis en Arqueologia Marítima (IBEAM).

L’IBEAM col·labora amb el Consell Insular de Formentera amb l’objectiu d’investigar, protegir i difondre el valuós patrimoni cultural marítim de l’illa.

L’aplicació SOS Patrimoni permetrà qualsevol persona que trobi de manera fortuïta o accidental una resta arqueològica subaquàtica, reportar la troballa de manera ràpida i directa al Consell Insular. Una vegada rebuda l’alerta, i d’acord amb el conveni de col·laboració entre el Consell i l’IBEAM, un equip professional d’aquesta associació cultural es mobilitzarà per avaluar la troballa, documentar-la i incloure-la en la Carta arqueològica subaquàtica de Formentera. Aquesta iniciativa suposa un avanç siginificatiu en la protecció i conservació del patrimoni subaquàtic de Formentera.

En resposta als desafiaments que representa l’augment de troballes fortuïtes o accidentals en els darrers anys, aquesta eina innovadora ha set desenvolupada amb el propòsit de preservar i documentar la riquesa arqueològica de l’illa de Formentera.Fins ara i gràcies a la col·laboració de la comunitat local, s’han identificat fins a sis nous jaciments arqueològics subaquàtics a l’illa.

L’eina SOS Patrimoni enfortirà encara més els esforços conjunts en la protecció de la cultura marítima de Formentera.

Compartir