‘Emergir’, dotze mirades diferents de la realitat a càrrec dels artistes de la ADAF

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que del 22 d’abril al 4 de maig a la sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” es podrà visitar l’exposició col·lectiva ‘Emergir’, la mostra de primavera de l’Associació d’Artistes de Formentera.

‘Emergir’ la componen dotze obres de dotze artistes, dotze individualitats amb dotze mirades i dotze línies conceptuals diferents, que accentua encara més l’eclecticisme que caracteriza cadascun dels artistes, senyal de identitat d’aquesta associació, en consonància amb la història artística pròpia de l’illa.

Partint d’aquests conceptes, cada autor ha set lliure de transformar el seu sentiment en obres expressades amb múltiples tècniques, com ara, oli, acrílic, encàustica, impressió digital o mixtes. Amb formats plans i volumètrics a sobre suports de llenç i fusta. S’ha optat per una única dimensió d’obres, per tal de crear un fil d’unió entre tanta diversitat.

L’exposició s’inaugurarà el dilluns, 22 d’abril, a les 19.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” d’11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores (festius, diumenges i dilluns matí, tancat).

Un dels principals objectius d’ADAF ha set, i continua sent, dinamitzar la cultura de l’illa a l’àmbit artístic, i aportar el seu treball i experiència. Des del 2008, any del naixement i inscripció al registre del Consell de l’associació, ha creat i organitzat el Mercat d’Art de Sant Ferran, així com també les primers exposicions Col·lectives de Nadal, fins que el Consell va recollir la idea, i des de llavors les organitza Cultura. Ha aportat idees i contribuït amb la realització d’esdeveniments oberts per a artistes residents, balears o vinculats amb Formentera, com en són exemple les edicions de la Fira d’Art de Primavera. A més s’han realitzat diverses exposicions col.lectives i en ocasions s’han pogut fer itinerar fora de l’illa. Un altre esdeveniment d’importància al calendari d’activitats d’ADAF, és la Tardor d’Art, organitzada des de 2022.

Com a col·lectiu, ha tengut la necessitat d’organitzar una mostra on visibilitzar les obres dels membres de l’ADAF en exclusiva, una Exposició Col.lectiva de Primavera. Un cop estrenada a Formentera, la intenció és seguir recorrent el territori Balear, amb un circuït d’itinerància pel Mediterrani, amb el suport de les entitats pertinents.

Compartir