El repte de neteja del litoral celebrat els passats 13 i 14 d’abril se salda amb la recollida de 80 quilos de residus

El repte de neteja del litoral organitzat el cap de setmana del 13 i 14 d’abril per One Planet One Live, Fixi i el Consell Insular de Formentera es va saldar amb un total de 80 quilos de residus recollits, 20 a cala Saona i 60 a Cala en Baster.

Segons han explicat fonts de One Planet One Live, no es tractava d’una neteja a l’ús en la qual es queda en un punt del litoral i l’objectiu del qual és netejar el màxim possible, sinó que el repte consisteix a reunir gent per conscienciar sobre els residus que es troben per tot el litoral i córrer i netejar durant tota la jornada.

Cal recordar que correcollir (‘plogging’) és la pràctica que combina l’exercici a l’aire lliure amb la recollida de residus. En altres paraules, es tracta d’aprofitar qualsevol activitat física a l’aire lliure per a la recollida dels desaprofitaments que es troben a les platges, les muntanyes o les ciutats.

Compartir