El Consell Insular de Formentera obrirà demà cinc platges de l’illa amb servei de socorrista, alguna cosa que no havia succeït mai

El Consell Insular de Formentera procedirà demà, 1 de maig, a l’obertura oficial de cinc de les platges de l’illa amb el respectiu servei de socorristes. Per a això, des de l’àrea de Seguretat Ciutadana varen organitzar el passat cap de setmana un curs de 18 hores, repartides en dues jornades, per als socorristes que vetllaran aquest estiu per la seguretat dels usuaris de les platges a partir de l’1 de maig.

En total, han participat en la formació 13 socorristes. L’objectiu d’aquest curs és l’actualització dels coneixements i la posada en comú de tot el relacionat amb els primers auxilis i les embarcacions per unificar termes per a la temporada turística que comença.

Entre altres coses, els participants varen practicar maniobres de primers auxilis i de reanimació cardiopulmonar (RCP), maniobres per tallar hemorràgies i la manera d’acostar-se a una víctima amb l’embarcació, mobilització de la víctima i posterior extracció.

El servei de socorristes començarà demà dimecres amb 14 efectius, que es distribuiran per les platges de ses Illetes, es Arenals i Llevant. Com a novetat, enguany s’obriran també les platges des Pujols i cala Saona, l’obertura habitual de les quals era el mes de juny.

Compartir