El Consell Insular de Formentera presenta el certamen “Mi rincón favorito de Formentera”, que convida la ciutadania a pujar fotografies de l’illa a la xarxa social Instagram

El Consell Insular de Formentera presenta “Mi rincón favorito de Formentera”, un certamen a la xarxa social Instagram que convida a la població a pujar fotografies de l’illa per mostrar i descobrir el més destacat de l’entorn: el seu paisatge favorit, un bucòlic vesprejar, un parc ple d’activitat, un racó poc conegut, el seu plat preferit de la gastronomia típica o la plaça més representativa en ple enrenou, entre altres idees. El certamen tendrà caràcter propi, però a més les obres a concurs competiran, al costat de les fotografies de tot el país, pels premis nacionals de “Mi rincón favorito”, que busquen reconèixer les millors imatges de tota la geografia espanyola.

L’objecte de la convocatòria és l’estímul de la ciutadania de la seva capacitat creativa en el terreny de la fotografia digital alhora que es busca generar contingut enriquidor en les xarxes socials a través d’un ús responsable i amb finalitat cultural. A més, el certamen compleix un objectiu de promoció turística, fent que siguin els mateixios usuaris els que mostrin els aspectes que ells mateixos considerin més rellevants de la localitat i aprofitant la viralitat de la comunicació a través de les xarxes socials.

Per a participar bastarà amb prendre una instantània amb un telèfon mòbil (encara que s’accepten imatges preses amb qualsevol dispositiu), pujar-la a la xarxa social Instagram amb les etiquetes del certamen (#mirinconfavorito i #mirinconfavoritodeformentera) i emplenar, tantes vegades com fotos presentin, el següent formulari d’inscripció ( enlace al formulario ), on també es poden consultar les bases. El text de la descripció de la imatge formarà part de l’obra i pot ser tingut en compte pel jurat a l’hora de triar als treballs guanyadors. El format i l’extensió d’aquest text és lliure i es permet la inclusió d’emoticones. Podran participar totes les persones que ho desitgin sense importar edat o lloc de naixement, l’únic requisit és que l’obra presentada estigui realitzada en la localitat o faci referència a aquesta.

El certamen comptarà amb dos premis: un primer premi dotat amb 200 euros i un segon dotat amb 100 euros. L’obra guanyadora del primer premi serà impresa en diversos materials promocionals (postals, adhesius i pòsters) que la reconeixeran com el treball guanyador del concurs.

Però, a més, la fotografia guanyadora optarà als guardons nacionals del projecte “Mi rincón favorito”:

1r premi: 500 euros

2n premi: 400 euros

3r premi: 300 euros

4t premi: 200 euros

5è premi: 100 euros

10 premis accèssit de 50 euros.

Aquest palmarès nacional correspon a la part del concurs en el qual participen les fotografies de tot el país, triant representants per cada comunitat autònoma; on la fotografia guanyadora de LOCALITAT s’assegura un lloc en representació de COMUNITAT AUTÒNOMA per competir per a aquests guardons finals.

El termini per a inscriure obres en el concurs “Mi rincón favorito de Formentera” estarà obert fins al dia 29 de juliol inclòs. Els premis locals es donaran a conèixer el 9 d’agost i els guanyadors nacionals es publicaran el 27 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial del Turisme.

La iniciativa “Mi rincón favorito” compleix en el 2024 el seu quart any de recorregut a nivell nacional. Entre les seues tres primeres edicions es van congregar 70 certàmens locals i es varen presentar més de 8.000 imatges a concurs.

Compartir