La XV Mitja Marató converteix Formentera a l’illa de l’esport amb la participació de 3.000 corredors

La prova, juntament amb la 8K Sant Ferran-La Savina, se celebra aquest dissabte a partir de les 18h

El conseller de Turisme de Formentera, Artal Mayans, i el conseller d’Activitat Física i Esport, Hugo Martínez, han presentat avui la XV Mitja Marató Illa de Formentera i la 8K Sant Ferran-La Savina, que reuniran 3.000 atletes aquest dissabte 11 de maig a l’illa. A la presentació també hi han assistit el responsable comercial de Trasmapi, Francesco Bellini i el director d’Unisport Consulting, empresa organitzadora de la prova, Manuel Hernández.

El conseller d’Activitat Física i Esports del Consell de Formentera, Hugo Martínez, ha assegurat que “és un plaer tornar a tenir la Mitja Marató a l’illa” i ha manifestat el desig que tots els participants i visitants “gaudeixin d’aquesta prova igual que la gaudim nosaltres”. Martínez ha destacat al seu torn que aquest any “ja hi ha hagut més de 6.000 preinscripcions” a aquesta icònica prova, “el que diu molt de com ha anat evolucionant aquest esdeveniment al llarg dels anys i de com és d’important” al panorama esportiu actual.

Esport i turisme

Per part seva, el conseller de Turisme, Artal Mayans, ha manifestat la intenció de la institució insular de seguir organitzant aquest tipus de proves esportives a l’illa “que duen gent, duen bones energies i ganes de gaudir l’entorn en què ens trobem”. “No podem donar més les gràcies a l’organització d’aquesta prova per portar ja 15 edicions de la Mitja Marató amb què s’omple l’illa durant un cap de setmana de corredors, de visitants i d’acompanyants”, ha afegit Mayans. “Al final, això és el que ens agrada a la gent de l´illa, compartir-la amb la gent que ve a fer un turisme sa”, ha conclòs.

Manuel Hernández, director de la prova, ha destacat que “la prova ha tornat a cobrir la quota límit de participants -3.000 per a les dues proves-, una mostra més de la seva rellevància i consolidació en el calendari nacional i internacional”. Pel que fa a novetats respecte a anys anteriors, Hernández ha assenyalat que el recorregut per la Savina es manté amb el canvi que es va introduir l’any passat, ja que els corredors hauran de girar pel c/Gregal quan vénen des Pujols en lloc de sortir a la carretera general. A més, al llarg del recorregut s’instal·laran punts de dutxa per refrescar els corredors.

Mentrestant, Francesco Bellini, responsable comercial de Trasmapi ha agraït a l’organització que segueixi dipositant la confiança en la companyia per traslladar entre Eivissa i Formentera a participants, acompanyants i tot l’operatiu d’organització. “Posem la nostra flota i serveis a disposició de la Mitja Marató, perquè tothom es pugui desplaçar en les millors condicions possibles i estem molt contents de continuar col·laborant amb aquesta prova tan important”.

Cursa sostenible

La prova manté el compromís de reduir el plàstic d’un sol ús, per la qual cosa l’organització repartirà un bidó flexible a tots els participants a la bossa del corredor, que els participants podran emplenar al llarg del recorregut amb aigua o beguda isotònica. A més, a l’arribada, es repartirà un bidó rígid ple d’aigua a tots els corredors a mesura que vagin creuat la meta juntament amb la medalla de finisher.

També Ecopilas tornarà a estar present incentivant el reciclatge de piles i, en col·laboració amb el Consell de Formentera i el Govern de les Illes Balears, es realitzarà una activitat als centres escolars de l’illa per conscienciar els més joves sobre la importància de reciclar un material altament contaminant. A més, aquest any també hi haurà un lloc d’Ambilamp per al reciclatge de bombetes.

I a la sortida de la Mitja Marató, la carpa d’animació i espera tornarà a situar-se, com ha passat les dues darreres edicions, a 500 metres de la sortida real de la prova, per respectar al màxim l’hàbitat del virot.

La sortida de les dues proves serà a les 18 hores; la Mitja Marató, com és habitual, des del far de la Mola; i la 8K, des de Sant Ferran. La meta conjunta estarà situada a La Savina, com en anteriors edicions.

Compartir