Formentera comença a aplicar des de demà les restriccions d’accés a determinades zones de l’illa

El Consell Insular de Formentera posarà en marxa, a partir de demà 15 de maig, els controls d’accés al Parc Natural de ses Salines, la regulació d’accés amb vehicles de motor al far des Cap de Barbaria, al Caló des Mort i as Ram i a la limitació de la circulació amb vehicles durant determinades hores del dia al carrer de Miramar i de Punta Prima.

Quant a la regulació de l’accés al Parc Natural de ses Salines, aquesta s’estendrà fins al 15 de setembre en els accessos a les zones del Cavall d’en Borràs i de Llevant i fins al 30 setembre en l’accés a ses Illetes. La zona compta amb una capacitat màxima autoritzada dels aparcaments de 384 cotxes i 1.132 motocicletes. L’accés serà gratuït per als residents a l’illa, mentre que els no residents hauran d’abonar la taxa corresponent:

-Del 15 de maig al 15 de juny els cotxes abonaran 4 euros i les motos, 2.
-Del 16 de juny al 15 de juliol els cotxes abonaran 5 euros i les motos, 3.
-Del 16 de juliol al 31 d’agost els cotxes 6 euros i les motos, 4.
-De l’1 al 15 de setembre els cotxes, 5 euros i les motos, 3.
-Del 16 al 30 de setembre els cotxes, 4 i les motos, 2.

Les persones amb mobilitat reduïda, vehicles elèctrics, vianants i bicicletes també tendran accés gratuït. Els vehicles híbrids pagaran un 50 % de la tarifa, «volem continuar potenciant la mobilitat sostenible al parc natural i altres zones protegides de l’illa d’importància medi ambient, que a més tenen un gran atractiu turístic, tractant d’evitar que es produeixin situacions de saturació», ha destacat la consellera de Mobilitat i Gestió Ambiental del Consell, Verónica Castelló.

Quant a la regulació de l’accés amb vehicles de motor al far des Cap de Barberia, el seu objectiu és preservar aquest paratge natural situat a la finca pública de la tanca d’Allà Dins i es prolongarà fins al 15 d’octubre. Es restringeix l’accés de vehicles de motor amb una barrera situada en el quilòmetre 6,5 de la carretera des Cap amb l’objectiu de garantir que l’experiència de visitants i residents que visiten el far o la torre de vigilància des Garroveret sigui satisfactòria i no es trobin amb problemes d’accés.

Cal destacar que abans de la tanca hi ha un aparcament amb capacitat per a 60 cotxes i 100 motocicletes perquè els visitants puguin deixar els vehicles i vagin caminant o amb bicicleta fins al far. En l’horari de màxima afluència, d’11.00 a 13.00 i de 18.00 a 22.00 hores, hi haurà un controlador al costat d’aquesta barrera que, a més, permetrà l’accés en vehicle a persones amb mobilitat reduïda.

La regulació específica per a les vies d’accés a les zones del Caló des Mort i es Ram, enguany també serà vigent des del 15 de maig fins al 15 d’octubre per a evitar al màxim problemes d’afecció al medi ambient, d’aparcament, de circulació i facilitar l’accés dels vehicles d’emergència. L’espai se senyalitzarà i un controlador d’aparcament informarà de la prohibició d’aparcar en aquestes zones, encara que sí que estarà permès que els vehicles es detinguin perquè baixin els passatgers. Tant Policia Local, Guàrdia Civil com els controladors tendran potestat per sancionar i retirar als qui incompleixin la norma en aquest espai protegit.

Finalment, també a partir de demà i amb el mateix període d’aplicació que les anteriors regulacions, en el tram de l’avinguda de Miramar que va des de l’encreuament amb el carrer de s’Espalmador fins a la mar, i el tram del carrer de Punta Prima que va des de l’avinguda de Miramar fins al carrer Xaloc, as Pujols, es prohibirà la circulació de vehicles diàriament entre les 20.00 i les 06.00 hores, convertint-se així els carrers d’ús sol per als vianants. Durant la resta d’hores del dia els carrers seran transitables. Des de l’àrea de Mobilitat han recordat que es Pujols disposa de dos aparcaments dissuasius gratuïts als afores de la població: un a la zona sud-est per a un total de 150 cotxes i 150 motocicletes i un altre en la circumval·lació per a un total de 60 cotxes.

Compartir