Visita de cortesia de l’ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliott, a Formentera

L’ambaixador Britànic a Espanya, Hugh Elliott, s’ha reunit aquest migdia en la seu del Consell Insular de Formentera amb el president de la institució, Llorenç Córdoba, i el conseller de Turisme, Artal Mayans. A la reunió també han assistit el cònsol general britànic a Barcelona, Lloyd Milen, i l’esposa de l’ambaixador, María Antonia Martín, a més del Director General de Turisme del Consell, Leonardo Metastasio.

Córdoba ha agraït la visita de cortesia de l’ambaixador britànic i del cònsol a Barcelona i ha qualificat la reunió de “molt agradable”, en la qual “s’ha parlat de molts temes, especialment de Turisme”, a més de convidar a la delegació britànica a tornar a visitar l’illa “ja sigui de manera oficial o extraoficial”.

El conseller de Turisme, Artal Mayans, ha exposat per la seva part a la delegació britànica els esforços que s’estan fent des del Consell per tractar de desestacionalitzar el turisme, així com l’aposta que està duent a terme en matèria de sostenibilitat turística. “Els hem explicat com estam duent a terme el tema de la contenció i l’aposta que estam fent per mantenir el turisme que tenim i intentar aplanar la piràmide que tenim de gent que ve en els mesos de juliol i agost”, ha remarcat el conseller.

Han departit al seu torn de la presència del turisme britànic a Formentera, “que per desgràcia no és tan representatiu com a Eivissa i ens agradaria incrementar aquest volum”, alguna cosa que no es descarta per als pròxims anys, segons ha destacat Mayans.

Hugh Elliot ha destacat per la seva part que, sent Eivissa una illa tan coneguda pel mercat britànic, “com podem fer que Formentera es conegui més, especialment fora de la temporada alta, en la línia de la política de Turisme del Consell”. L’ambaixador ha reconegut que el nom d’Eivissa es coneix en tots els domicilis del seu país, “però Formentera no, i hauria de ser coneguda. Crec que venen més britànics a l’illa del que indiquen les xifres”, ha assenyalat. “El meu treball és promoure les relacions entre els britànics i els espanyols, i poder fer-ho a Formentera és un privilegi”, ha assegurat.

Finalment, ha reconegut que el turisme que ofereix Formentera “és una cosa que moltes persones del meu país busquen: un turisme de qualitat”, ja sigui turisme esportiu o cultural. Com a exemple ha posat Ca Na Costa, excavació en la qual va participar una tia àvia de l’ambaixador britànic a Espanya. “Hi ha un mercat per a tot”, ha conclòs.

Compartir