Formentera recorda als seus visitants la necessitat de registrar els seus vehicles si volen portar-los a l’illa entre l’1 de juny i el 30 de setembre

Formentera vol continuar sent el destí més paradisíac d’Espanya, un lloc on el descans sigui justament això, descans, i on res recordi a la saturació de les grans ciutats ni que anar d’un punt a un altre de l’illa es converteixi en una odissea.

Per aconseguir aquest objectiu, Formentera compta amb una eina fonamental, a la qual ha denominat Formentera.eco. Es tracta de l’aplicació de la Llei 7/2019 per a la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l’illa de Formentera, que regula l’entrada i circulació de vehicles a l’illa durant la temporada alta, amb l’objectiu de protegir el medi ambient i poder oferir, d’aquesta manera, l’illa paradisíaca que ens mereixem.

Formentera.eco entra en vigor el dia 1 de juny i finalitza el 30 de setembre. Durant aquestes dates, els visitants que volen entrar a Formentera amb el seu cotxe o motocicleta han de registrar-los prèviament, i obtenir una autorització per poder circular per l’illa, ja que el nombre de vehicles que poden entrar de fora de l’illa és limitat.

A més, una vegada que s’aconsegueix autorització a la pàgina web https://formentera.eco/es per poder entrar amb el vehicle a l’illa s’haurà d’abonar una taxa. La tarifa per turisme per als mesos de juny i setembre serà de 6 euros per dia, amb un import mínim de 30 euros, mentre que la tarifa per a les motos serà de 3 euros per dia, amb un import mínim de 15 euros. Quant als mesos de juliol i agost, l’import per turisme serà de 9 euros al dia, amb un import mínim de 45 euros, mentre que per a les motos el preu serà de 4,5 euros al dia amb un import mínim de 22,50 euros.

Des del Consell Insular de Formentera, es recorda que està totalment prohibit l’accés a l’illa de quads, rulots o campers, ja que el càmping no està permès a l’illa. Tampoc poden accedir a Formentera vehicles de lloguer de fora de l’illa.

No complir amb les especificacions del Formentera.eco pot implicar importants sancions econòmiques, que van dels 1.000 euros als 10.000, en els casos més greus.

Per poder fer correctament aquest control i evitar la saturació de les carreteres de l’illa en la temporada estival, Formentera compta amb un sistema de càmeres de vídeo per al control del trànsit que detecten
automàticament els vehicles que no s’han registrat i fa automàticament la proposta de sanció. Aquest
sistema de càmeres es complementa amb l’actuació de la Policia Local i dels controladors del servei d’estacionament regulat, que revisen constantment les matrícules dels vehicles per evitar la circulació no
permesa.

Per explorar l’illa de manera sostenible, Formentera compta amb un servei de transport públic que es veu reforçat durant els mesos d’estiu. I és molt aconsellable gaudir de l’illa amb bicicleta a través de les rutes verdes.

Imagen que contiene Patrón de fondo

Descripción generada automáticamente

Compartir