Formentera acollirà la gala de la primera edició dels premis ARR, que reconeixen el compromís dels qui lluiten per la igualtat de les persones LGTBI

La Sala de Cultura (Cinema) de Formentera acollirà dissabte que ve, 1 de juny, a les 19.00 hores la primera gala dels Premis ARR (Antonio Roig Roselló) 2024, emmarcada en la gala del desè aniversari de l’associació Sa Clau de s’Armari d’Eivissa i Formentera.

L’objectiu d’aquests premis és reconèixer i celebrar la valentia i el compromís d’aquells que lluiten per la igualtat i la justícia de les persones LGTBI+. Entre els premiats en aquesta primera edició dels premis ARR es troben la filòloga, assagista i poeta Nora Albert, que rebrà el guardó a títol pòstum; Uge Sangil, actual presidenta de FELGTBI+; Azucena Carrasco, tècnica d’Igualtat i LGTBI+ del Consell Insular de Formentera, i François Arroseres.

Sa Clau de s’Armari ha decidit realitzar la primera gala dels Premis ARR a Formentera perquè “en el conjunt de les Illes Balears, la seua implicació en diversitat i temes LGTBI+ ha set la major considerant les dimensions i pressupost, i no volem ser triplement discriminadors quan el nostre principal objectiu és denunciar i evitar tot tipus de discriminació”.

Qui és Antonio Roig Roselló?

Antonio Roig Roselló va néixer a Eivissa el 22 de juny de 1939, va ser un sacerdot carmelita eivissenc, mestre de novicis a València, escriptor valent i controvertit, conegut per la seua obra Todos los parques no son un paraíso.

Va ser sacerdot, però la seua vida va donar un gir inesperat quan va publicar el llibre esmentat anteriorment. La seua obra literària es caracteritza per abordar temes tabú i qüestionar les normes socials i religioses.

Compartir