Casa Paya Electrodomésticos aconsegueix el premi de les Setmanes Gastronòmiques del Consell Insular de Formentera

El Consell Insular de Formentera ha lliurat aquest migdia el premi al restaurant guanyador de les Setmanes Gastronòmiques, que ha estat elegit pels vots dels usuaris d’aquests menús elaborats amb receptes típiques o amb reinterpretacions de la cuina típica de les Pitiüses, amb producte local i a l’abast de totes les butxaques.

L’establiment que ha obtengut els tres mil euros del premi ha estat Casa Paya Electrodomésticos, amb una proposta basada en dos primers plats, dos segons i unes úniques postres.

“Vàrem fer un paté en croûte i uns porros a la carbonara, que és un plat que està tenint molt èxit”, ha explicat el responsable del restaurant, Daniel Serra. De segon “tortel·lini farcits de pollastre pagès i gamba vermella amb pols de peus de porc i un fish and chips de bacallà”. I com a postres úniques flam casolà. “El nostre xef és de Cambados, ha estat a Sant Sebastià els últims cinc anys i amb aquest flam va guanyar un premi”.

Serra ha destacat que és important que es facin aquest tipus de jornades “perquè la gent pugui provar aquesta mena de gastronomia”, ja que s’abasta una part de públic “que no està habituat a venir a restaurants d’aquest tipus”.

El conseller insular de Turisme, Artal Mayans, ha qualificat d’èxit el nou format que se li ha donat enguany a les Setmanes Gastronòmiques, perquè no s’han fet només en cap de setmana per premiar tant el visitant com el resident. Així mateix, ha agraït la participació dels tretze establiments que s’han inscrit en aquest nou format i la gran qualitat que han desplegat tots ells.

“Les votacions han estat molt ajustades”, ha assegurat el conseller, “hi ha hagut centèsimes de diferència entre els tres primers classificats”.

Mayans ha manifestat al seu torn el seu desig de fer una segona edició d’aquestes Setmanes Gastronòmiques el mes d’octubre. “Creiem que això podria marcar una bona trajectòria perquè, de cara als anys vinents, s’hi presentin més establiments i es fomenti la competitivitat amb un producte que agrada molt als turistes”.

Compartir