El Consell Insular de Formentera posa en marxa la Unitat de Platges de la Policia Local per lluitar contra la venda ambulant

L’àrea de Seguretat Ciutadana del Consell Insular de Formentera ha posat en marxa la Unitat de Platges, Una unitat que centra la seua actuació a les platges de l’illa i en el litoral en general ja que, durant el dia, gairebé tots els turistes són a la platja “i era primordial que Formentera tengués policies treballant exclusivament a les platges”, ha explicat el conseller de Seguretat Ciutadana, Óscar Portas.

Es tracta d’una unitat especialitzada a treballar contra la venda ambulant que cada estiu envaeix les platges de l’illa, així com contra qualsevol activitat il·lícita que puguin detectar. De fet, la unitat porta en marxa gairebé cinc dies i en aquest temps, principalment en la zona de ses Illetes, que és la que major nombre de venedors ambulants presenta, no han venut absolutament res. Tant és així que els integrants d’un grup organitzat de venedors ambulants que ve cada dia d’Eivissa a les 13 hores havien pujat al vaixell de tornada davant la impossibilitat de poder fer negoci.

Des del departament policial tenien molt clar que el que més mal anava a fer a la venda ambulant era la presència de policies a les platges. Aquests agents són fàcilment identificables perquè porten uniforme blanc amb pantalons curts de color blau marí. Encara que sempre hi ha hagut presència policial a les platges de l’illa, aquesta mai ha set una presència contínua i amb agents uniformats.

Aquests agents es reparteixen entre ses Illetes, la zona des Ministre i la platja de Llevant. També comparteixen la torre amb els socorristes, amb el que tenen una millor perspectiva de tot l’àrea de la platja per a, mitjançant prismàtics, comprovar que no es produeixen activitats il·lícites.

Compartir