El president del Consell Insular de Formentera ofereix la mà a Sa Unió per dur a terme el mandat de l’electorat

El president del Consell Insular de Formentera, Lorenzo Córdoba, continua buscant solucions per garantir la governabilitat de la institució després de la dimissió la setmana passada de sis dels vuit consellers de Sa Unió.

Unes solucions que Córdoba considera que han d’anar d’acord amb el que va votar el mes de maig passat el poble de Formentera: que Gent per Formentera i PSOE passassin a l’oposició i que Sa Unió governàs amb Lorenzo Córdoba com a president.

«Som en un moment complicat en què està en joc la governabilitat del Consell de Formentera», ha assenyalat el president. «El poble de Formentera ha votat que volia un canvi i nosaltres, de moment, no l’estam aconseguint», ha insistit. En aquest sentit, ha recordat que la setmana passada va demanar que els consellers que conformaven la Junta de Govern no dimitissin perquè el Consell fos governable, i la resposta va ser negativa.

També va proposar que cadascun dels partits que tenen representació a la institució (PP, Compromís, PSOE i Gent per Formentera) nomenàs un conseller amb dedicació exclusiva «per tenir una Junta de Govern democràtica amb la participació de tots els grups polítics”, i fins i tot dotar de competències a aquells consellers que les volguessin, i el resultat també va ser negatiu.

Ara ens trobam amb la possibilitat d’una moció de censura plantejada per Gent per Formentera i secundada pel PSOE «perquè governin els partits que el poble ha posat a l’oposició. I tot això amb l’agreujant que fins i tot Sa Unió es planteja donar suport a aquesta opció», ha apuntat el president.

«Ha arribat el moment de ser políticament correctes i deixar-nos de temes personals que al final no porten a res» ha manifestat Lorenzo Córdoba. «Per responsabilitat, i respectant el mandat dels votants de Formentera», el president ha proposat a Sa Unió l’opció de tornar a governar a la totalitat dels consellers de Sa Unió que ara fa un any varen començar a regir la institució, inclòs José Manuel Alcaraz, deixant rancors i picabaralles «en pro de complir amb la nostra obligació». «Es tracta de deixar-nos de personalismes i governar per a una ciutadania que ha votat un canvi cap a la dreta. Demostrarem ara mateix que sabem governar i que sabem canviar la manera de fer política que tenia l’esquerra. Serem lleials a nosaltres mateixos i a la gent que ens ha votat, per la qual cosa hem de demostrar que hem après molt d’aquesta crisi i que la superarem de manera pacífica i respectant la decisió del poble de Formentera», ha conclòs el president.

Compartir