Sector Primari dona complements alimentaris als apicultors de Formentera per salvar els pocs ruscs que encara queden a l’illa

La consellera de Sector Primari del Consell Insular de Formentera proporcionarà una sèrie d’aliments als apicultors de l’illa per mantenir amb vida els pocs ruscs d’abelles que hi queden.

El conseller de l’àrea, Llorenç Córdoba, ha manifestat que des de l’associació d’apicultors «es varen posar en contacte amb el Consell i ens varen exposar les dificultats que tenien per poder mantenir amb vida les seues abelles per la sequera que estam suportant, ja que pràcticament no hi ha flors i, per tant, tampoc hi ha pol·len».

Això suposa que els apicultors, per mantenir amb vida els animals, havien d’adquirir uns complements alimentaris específics «que els generaven unes despeses econòmiques molt elevades». Davant aquesta situació, la Conselleria de Sector Primari ha adquirit aquests complements alimentaris, per cedir-los posteriorment als apicultors de l’illa.

«Aquesta és l’opció més ràpida que hem trobat per poder fer front a aquesta problemàtica dels apicultors», ha indicat el conseller, que l’ha equiparat a les ajudes per a l’adquisició d’aliments per al sector ramader a causa també de la sequera.

«No sols es tracta que tenguem abelles per obtenir un producte únic com la mel de Formentera, sinó que també cal ajudar a mantenir aquests insectes per la seua important funció pol·linitzadora», ha conclòs Córdoba.

Compartir