El Consell Insular de Formentera celebrarà l’acte institucional de Sant Jaume però no lliurarà distincions

El Consell Insular de Formentera no lliurarà enguany les distincions honorífiques que s’han atorgat fins ara per la festivitat de Sant Jaume. Segons han assenyalat des de la institució, la tramitació de les diferents actuacions que comporta aquest expedient “necessita més temps del que disposam i s’haurien d’haver començat fa ja uns mesos”.

I és que, entre altres coses, prendre la decisió de qui obtendrà les distincions necessita l’obertura d’un període de tràmit d’audiència pública perquè les diferents associacions i particulars puguin presentar candidats.

De qualsevol forma, des del Consell Insular han assenyalat que, “la possibilitat d’atorgar aquestes distincions cada dos anys o més -el reglament no indica que ha de ser anual- ja es debatia des de fa diversos anys entre els tècnics i polítics de la institució”. Si cada any cal atorgar tres medalles i nomenar un fill adoptiu, “estam desvirtuant el valor que té aquesta distinció”, per la qual cosa es podria optar per lliurar aquestes distincions cada dos anys o més. També caldria crear una comissió encarregada de recollir informació per a l’elecció dels candidats i organitzar l’esdeveniment per, al llarg de l’any, determinar la conveniència de celebrar-ho o no.

Malgrat que enguany no hi haurà lliurament de distincions honorífiques, des del Consell Insular han volgut deixar clar que sí que hi haurà acte institucional el dia de Sant Jaume.

Compartir